Sven Aremar

Sven Aremar

Aremar föddes i Halmstad 1912 och började vid 14 års ålder som notisbud hos HNJ (Halmstad-Nässjö Järnvägar). 1932 blev han stationskarl och tjänstgjorde bland annat som växlare och bromsare. På fritiden studerade han, bland annat på Hermods. Han var aktiv idrottsman och hade olika funktioner i Simklubben Laxen och HBK. Mellan 1965 och 1977 var han fritidschef i Halmstads kommun. Han var även politiskt aktiv för socialdemokraterna i kommunalpolitiken.

Som pensionär ägnade sig Sven Aremar åt lokalhistorisk forskning, vilket resulterade i fyra böcker och en stor mängd artiklar om Halmstads historia i forntid och nutid. Han skrev många bidrag till Gamla Halmstads årsbok och blev hedersledamot i föreningen. 1989 fick han kommunens kulturpris och 1996 Hallandspostens kulturstipendium för sina insatser. Sven Aremar avled 2004.
Sven Aremars böcker (bokförlaget Settern):
Kors och tvärs i tid och rum. 1991
Staden-havet-människorna. 1993.
Tidsbilder.1996.
Ur folkmun och arkiv. 2002.

Böckerna finns på antikvariat och bibliotek. För antikvariatsexemplar sök på www.bokborsen.se. Enstaka exemplar kan finnas i bokhandeln. Gamla Halmstads expedition har kvar exemplar av Ur folkmun och arkiv. Kerstin Wedin

Skriv din sökfras och tryck \"enter\"