Texten på denna sid är den text man kommer till om man skannar den QR-kod som finns på utställningsaffischerna. Det som visas på utställningsaffischerna saknas på dessa sidor.

De första diskoteken i Halmstad city enligt annonssidorna i Hallandsposten.

I slutet på 1960-talet dök det upp många mindre popklubbar i Halmstad och det annonserades inte alltid i Hallandsposten så denna sammanställning kan sakna vissa klubbar. Dessutom var gränsen mellan popklubb och diskotek flytande. Här finns de ställen med som annonserade i HP fram till 1970 att de var diskotek. Ett par av de tidiga ställen som inte annonserade i Hallandsposten som tillhörde gränslandet mellan popklubb och diskotek var Pop Eye som låg på söder och Shake In i Folkparken.

New Gate Club

öppnade i oktober 1966 och annonserad att de var ett discoteque. De låg på Norra vägen 53. Fastigheten låg  norr om Örjansskolan där norra infarten går idag.

Grand Hotel

ville också satsa på diskotek, de startade Rrracing club i mars 1967 Men det blev en kortvarigt, det finns endast annonser i HP under mars 1967. Men man återkom i oktober 1967 då öppnades diskoteket Don Quijote och i början på 1968 öppnade diskoteket Chez ”L”.

Club Tarantel

öppnade discoteque i januari 1968 på Storgatan 40. Det föregicks av att man i december 1967 annonserade att diskoteksdans anordnades på Stallet men namnet ändrades strax till Club Tarantel. På dagtid var det restaurang Högvakten som höll till i lokalen men på kvällen möblerade man om och det blev i stället diskotek.

Diskotek Krokodil

öppnade i mars 1969 på Mårtensson. Diskoteket låg i övre salongen på Adam och Eva som övriga kvällar har levande musik men på fredagskvällarna blev det diskotek.

Discoteque Kirsten Munck

öppnade i november 1969 på Storgatan 28.

Folkparkens skoldans

blev för första gången diskoteksdans på nyårsdagen 1970. Därmed kan man väl säga att diskoteksdansen var väl etablerade i Halmstad och på 1970-talet växer antalet nya diskotek snabbt.

Skriv din sökfras och tryck \"enter\"