Länsmuseet Halmstad förvaltar en omfattande samling av fotografiskt material från Halland. På Bildstationen görs denna bildskatt tillgänglig för allmänheten. Hos Bildstationen finns ca 20000 bilder från Halmstad. Föreningen Gamla Halmstad samarbetar med Bildstationen och överlämnar numera alla bilder för inskanning och därefter arkivering till Bildstationen.
Bildstationen har funnits i 15 år och projektledare är Andreas Johansson. Bokförlag, tidningar, föreningar, privatpersoner med flera vänder sig till Bildstationen för att få hjälp med att söka bilder och beställa kopior. Bildstationen drivs i samverkan med Halmstads kommun, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan.

På Bildstationen registreras allt bildmaterial i en databas. Teknik och format är skiftande. Här finns daguerrotypier, glasplåtar, papperskopior, diabilder, vykort, negativ och konstklipp från tidningar. Modern databehandling gör det möjligt att snabbt klassificera och överskåda bildbeståndet. Totalt finns omkring 100 000 fotografiska bilder registrerade i databasen, varav ca 4 000 är porträttbilder och ca 20 000 är bilder från Halmstad. Gör en sökning på Bildstationen.

Skriv din sökfras och tryck \"enter\"